Hangok az irodába

Ejtsünk néhány szót az irodában megtalálható gépek, irodaszerek és berendezések hangjáról, az általuk kiváltott érzelmekről, cselekedetekről is. Íme alant.

Nem, nem fogunk olyan üres, sablonos témákat boncolgatni, hogy hangos a nyomtató, és hogy nyikorog az ajtó. Azok vannak, azok adottságok, melyeket tudomásul vesz egy titkárnő. Nézzünk inkább érdekesebb témákat.

Hatékony titkárnő az irodában

forrás: Brand X Pictures/Thinkstock

Tudta-e például, hogy a konyhában lévő mikrohullámú sütő ajtaját be lehet zárni anélkül, hogy dobhártyaszaggató hangot adjon? Igen? Nos, szerencsések. Továbbá, gondolták volna, hogy a tárgyaló ajtaján található furcsa, leginkább „L” alakú fémes szerkezet az egy kilincs, amivel egy ajtót be lehet csukni szinte zajtalanul? Igen, ezt is tudták? Micsoda mázlijuk van. Ismerek olyan helyeket, ahol ezt még nem fedezték fel. Élvezzék a szerencséjüket!

Gyakran tűnődöm azon, hogy 2016-ban, amikor életet találunk a Marson, interneten egy kattintással tudunk irodaszer webshopból rendelni, és le tudjuk fényképezni az univerzum hátsó kertjének bódéja mögötti csillagképeket is, miért nem tudunk olyan kávéfőzőt gyártani, amelynek a hangja valamivel csendesebb lenne, mint agy Szojuz hordozórakéta fellövésekor érzékelt apró kis nesz.

Ugyanúgy nem világos számomra, hogy akkor, amikor bármely átlag unott járású juhászból is tudnak a technika segítségével a George Clooney-t varázsolni egy garázs méretű stúdióban, akkor a légkondicionálók miért képtelenek 6 hónapnál hosszabb ideig hangtalanul üzemelni? Direkt szerelik a befúvás és/vagy elszívás csőrendszereit úgy, hogy azon még Varnus Xavér is elérzékenyülne, ha meghallaná?

Az örök téma pedig a szék. Minden második szék, legyen az design termék vagy simán csak egy embertartó szerkezet, biztos, hogy 4-5 hónap után nyikorogni kezd. És miért? Hogy újat vegyenek a felhasználók. Nem akarnék öko-terroristaként itt mozgalmat indítani a használható székek gyártását követelve, nem tervezem magam egy gurulós székhez szigetelőszalagozva, és a Hősök terén fel-alá gurítva magam kampányolni az ügyben. Ugyanakkor nem taszítana a gondolat, hogy gyártsanak végre rendesen összeszerelt székeket.

Engedjék meg, hogy megemlítsem az ál-padlót is. Nem gép ugyan, de ott van, és hangot is tud adni. Fizikailag lehet, hogy nyikorogjon? Lehet. Fog nyikorogni? Fog. Meg lehet javítani? Nem. Soha többé. Bezzeg az Apollo 13-at lehozták…

Mi a fentiekben a tipp? Hm… Őszintén? Az, hogy fogyasszanak sok vitamint, és táplálkozzanak magnéziumban és egyéb ásványi anyagokban gazdag, friss étellel. Mert az pallérozza az idegrendszerüket.

Mert a gépek azok gépek. Mi okosodunk, ők is lassan, és ha ez így megy tovább, akkor majd ők pirítanak majd ránk, mikor véletlenül hangosak lennénk a mikrohullámú sütővel a konyhában. Aztán visszanyikorgunk az álpadlón az asztalunkig. Ők is és mi is.

You may also like...