Már lakástakarék összehasonlítást is kérhet

Ingatlanvásárlás előtt áll és minden lehetőséget megismerne? Nehezen jön össze az önerő, és időben elkezdene takarékoskodni? Fontosnak tartja az anyagi biztonságot akkor is, ha otthona felújításáról van szó?  A lakáscélú ingatlanokkal kapcsolatban számos kiadás felmerülhet, és ha a vásárlást már sikerült is korábban megoldani, akkor is folyamatos anyagi ráfordítást igényel az. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a lakástakarék kínálta előnyöket, melyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy mindig az igényeknek megfelelő ingatlanban élhessen.

Már havi néhány ezer forinttal megköthető a szerződés, és így elérhetővé válnak akár az otthonteremtési álmok is. Mivel a befizetések után évi harminc százalékos állami támogatás is jár, így a saját megtakarítások összege ezzel fog bővülni. A kedvezményesen felvehető lakáshitel még közelebb vihet ahhoz a célhoz, amely a lakástakarék pénztárak nélkül talán nem lenne elérhető. De mégis melyik pénzintézet mellett érdemes letenni a voksot? Melyek azok a területek, melyek a választás és a várható költségek kapcsán biztosan figyelmet érdemelnek majd?

Nem mindig egyszerű a döntés, de ha összehasonlítjuk az ajánlatokat, akkor az segíthet a választásban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a téma iránt érdeklődők elsőként a világhálót hívják segítségül, hiszen a megfelelő weboldal mellett döntve aktuális és megbízható információkkal lehet találkozni. Jelenleg hazánkban négy szolgáltató kínálja a lakástakarék lehetőségét. A számlavezetési díj, valamint a számlanyitási díj szinte minden esetben elhanyagolható, a havi megtakarítási összeg terén azonban már inkább mutatkoznak eltérések.

Amennyiben előfordulhat, hogy a futamidő lejárata előtt lenne szükség az összegre, úgy az előrehozott hitel lehetőségét is érdemes számításba venni. Ez nagy pozitívum lehet, éppen úgy, mint az áthidaló hitel nyújtotta megoldás. Míg a legtöbb helyen bankfiókban tájékozódhatunk a részletekről és köthetünk szerződést, addig például a Fundamentánál ez személyi bankár, vagy üzletkötő közreműködésével lehetséges. Ne feledje, a lakásvásárlás, a felújítás, a bővítés és a korszerűsítés olyan kiadásokat jelenthetnek, amelyeket a havi bevételekből nem biztos, hogy finanszírozni tud majd. Hívja segítségül ekkor is a lakástakarékban rejlő erőt!

You may also like...