Hogyan jussunk olcsóbban klímához?

Teljesen mindegy, hogy hideg vagy meleg van, egy klíma mindig jól jöhet. Melegbe nem is kell hosszasan ecsetelni, hogy miért is. Mivel valójában sok opció nem létezik arra, hogy hűtsük a lakást. Esetleg különböző ventillátorok jöhetnek még szóba, de azok csupán keringetik a levegőt, de nem hűtik. Hidegben pedig egyre többen esküsznek a klímával való fűtésre, mivel akár sokkal energiatakarékosabban és olcsóbban ki tudnak jutni a hűtési szezon végére. Tehát alapvetően az olcsó klíma a mai technológiai fejlesztések hatására, akármilyen időszakban jól jöhet. Tehát, amikor az ember ezt végiggondolja és elkezd lázasan keresgélni az interneten különböző klímák között, bizony összeszorul a gyomra, amikor meglátja, hogy akár milyen árakban juthat hozzá. A klímavásárlás nem olcsó dolog, azonban lehet itt is, ott is lefaragni az árakról. De hogyan?

Általában, ha keresgélünk bizonyos klíma szaküzletek, -áruházak oldalán, akkor egyből a termékek menüpontnak esünk neki, mintha kötelező volna. A cégeknek ez természetesen jól jön, mivel ha valaki eldönti, hogy klímát szeretne vásárolni, az valószínűleg fog is, és ha még viszonylag korrekt áron dolgoznak, akkor befutónak érzik magukat a vásárlók szemszögéből. Viszont ha nincsenek rendesen tájékozódva a leendő vásárlók az összes akcióról, könnyebben választanak kevésbé pénztárcabarát megoldást. Pedig valójában jó néhányszor tízezer vagy harmincezer forintot meg tudnának takarítani, csupán annyival, ha tényleg nekiülünk és az akciókat is felmérjük. Másrészről akadnak olyan cégek is, akik alapból nem feltétlenül hozzák fel az akciós fogásukat a vásárlónak, ha nyeregben érzik az üzletet, egészen addig, amíg esetleg a vevő fel nem hozza, mivel úgy gondolják, hogy hogyha ennyi pénzt is kifizetnek érte, akkor nem éri meg nekik feltétlenül szólni az ajánlatról. Így hát sokszor utólag értesülnek az emberek gyakran, vagy utólag se a lehetőségeikről, de a pénzüket már vissza nem igazán kapják, vagy esetleg ha szerencséjük van a vásárlóknak, akkor valamennyi pénzvisszatérítést kaphatnak. Természetesen tisztelet a kivételnek. Tehát cikkemben nem arra szeretnék rámutatni, hogy mindig át akarják verni a fejünket, csupán arra, hogy mindenképpen hagyjunk magunkat időt arra, hogy legalább amennyire is csak tudunk, képbe tudjunk lenni a legtöbb ajánlatról. Ezt a lépést viszont csak kevesen teszik meg.

Másrészről pedig a legtöbb klíma ára egységesen van a piacon. Se több, se kevesebb. Tehát hiába töltünk órákat a keresgéléssel, hátha találunk olyan típusú klímát olcsóbban, nagy rá a valószínűszínűség, hogy nem fogunk. Éppen ezért a kiemelt ajánlatok és akciók lesznek igazán azok, ami meghúzhatja a határt több klímacég között. Tehát ha már esetleg meg is van a pontos típus, hogy ilyet is szeretnénk, akkor sem elég, ha annak az árával próbálunk klímaszaküzletet keresni, mivel nem lesz különbség az árak között, tehát csupán vaktába tudunk csak ez alapján kiválasztani egy céget, akiktől megvásároljuk és beszerelik nekünk. Az ördög a részletekben rejlik, ahogy szokták volt mondani. Tehát a klímás cégek is a versenyt a saját különleges akcióikkal tudják megnyerni. Ami általában a beszerelési költség olcsóbbá tételében, vagy esetleg a garanciában különbözik a többitől.

Harmadrészről, ha szerencsénk is van és az esetleges klímaszakértő cégnél olcsóbban is tudjuk beszerezni a klímát, az is csupán a különleges akcióikon keresztül lehetséges. Ezek átmeneti dolgok, tehát azokra viszont, ha ekkora szerencsénk van, mindenképpen csapjunk le!

 

 

You may also like...