Gyönyörű homokos tengerpartok Horvátországban

Ugyan a nyaralás időszakára még várnunk kell, de már most érdemes nézelődni az úti célok között. A hazai turisták körében a Balaton, vagy például Hajdúszoboszló minden évben nagy népszerűségnek örvend, de a különleges szálláslehetőségeket kínáló régiók iránt is sokan érdeklődnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a külföldi pihenés is kihozható a magyar árakhoz hasonló színvonalon, így ha az idegen kultúra és tájak iránt érzünk vonzódást, akkor is megfizethető kiadásokkal számolhatunk. Persze nem mindegy, melyik országot célozzuk meg.

Valószínűleg a kedvező repülőjegy árak is hozzájárulnak ahhoz, hogy a távol-keleti országok egyre gyakrabban szerepelnek a bakancslistákon. S hogy hova utazzunk, ha közeli helyszínt szeretnénk választani? Nem véletlen örvend a magyarok körében évek óta hatalmas népszerűségnek Horvátország. Az ottani strandok rendszerint kavicsosak, sziklásak és általában hamar mélyülnek is. Ezek a jellemzők azonban nem túl vonzóak akkor, ha gyermekkel szeretnénk utazni, vagy kifejezetten a homokos tengerpart rajongói vagyunk.

A legkedveltebb nyaralási célpontok a homokos tengerparttal rendelkező területek, ezért érdemes időben lefoglalni a szállást. Opatija festői szépségű városa nem csak látványa, hanem két homokos strandja miatt is rendkívül keresett. A lassan mélyülő víz kifejezetten kisgyerekes családok számára lehet ideális. Krk szigeten is található Silonál egy homokos strand, ahol iszap is akad bőven, megadva ezzel a különlegességet a területnek. Crikvenica környékén ugyan sok kavicsos szakasz található, de kialakításra került direkt a turisták igényeit kiszolgálva lassan mélyülő, homokos strand is. Ez a régió ráadásul hazánkhoz igen közel van, végig autópályán haladva érhetjük el. Rab és Pag szigeten járva is találhatunk homokos partszakaszokat.

A teljesség igénye nélküli felsorolásunk mindössze betekintést kívánt adni abba, hogy Horvátország alapvető természeti adottságai ellenére is igen sok olyan üdülőhellyel várja a turistákat, ahol nem kell kavicsokban botladozni a vízben. S hogy milyen szálláshelyek mellett érdemes letenni a voksot? A medencével ellátott hotelekből gyakran páratlan kilátás nyílik a tengerre, de az apartmanok kínálta lehetőségeken is érdemes elgondolkodni.

You may also like...