Az ametiszt titkai: minden, amit a drágakőről tudni érdemes!

A nevét szinte mindenki hallotta már. Többen csupán gyönyörű színeiért viselik ékszerként. Mások markukba szorítva nyernek erőt belőle. Díszít, gyógyít, védelmez. Az atlantiszi 12 kő egyike. Ismeretlen ismerős az ásványok és drágakövek világából. Ki Ő? Miért érdemes beszélni róla? Pár sor múlva nem lesz kérdés!

A józanság példaKÖVE

“Nem részeg”, görögül szólván AMETISZT a  neve a feljebb felvezetett ásványnak. Ahogy mindennek, ami görög, az Ametisztnek is megvan a saját, “isteni” teremtéstörténete.

Egy napon Dionüsost, a bor és mámor istenét feldühítette egy halandó. Mérgében vad tigriseket teremtett, hogy a legközelebb útjába kerülő halandó számára megmutassa: nem érdemes újat húzni az istenekkel!

Egy fiatal leány, Ametiszt sietett akkortájt, mit sem sejtve, Artemiszhez, a  vadászat istennőjéhez, üdvözletét tenni. Az istennő időben észrevette a hozzá igyekvő leányra leselkedő veszélyt. Azért, hogy megóvja a tigrisek marcangolásától, kvarc szoborrá változtatta Ametiszt. Amikor Dionüsos szembesült dühe következményeivel, nagyon megsajnálta fiatal áldozatát, s megbánva felelőtlenségét, megkönnyezte a lány szobrát. Dionüsos könnyei borból voltak, melyek gyönyörű lilára festették Ametiszt kvarc szobrát.

Azóta úgy tartják, hogy Ametiszt megvéd a részegségtől, a szenvedélyektől, mámortól és csillapítja a dühöt.

A felszabadító önuralom

Ametiszt Dionüsosszal való találkozása korántsem a véletlen műve! Az ibolya minden árnyalatában megcsillanó kvarc jelszava: JÓZANSÁG. Ebből pedig levezetetjük az összes pozitív hatását.

Hogy pontosan minek köszönhető az Ametiszt oly sokoldalú egészségtámogató ereje, egyelőre kutatások témája. A kristályok, ásványok élő szervezetekre kifejtett hatásainak vizsgálata lehet az a terület, ahol a kvantumfizika és az ezotéria bemutatkoznak egymásnak.

A gyakorlati tapasztalatok minden esetre az Ametiszt számtalan jótékony hatásáról tanúskodnak.

Tekintsük meg, mit rejt a kristály magában!

A misztikus lila erő

Az Ametiszt gyógymechanizmusainak egyik kiindulópontja  a hasnyálmirigyre kifejtett serkentő hatás.

Ez a szervünk többszörösen is létszükséges: belső elválasztású mirigyként inzulint termel, mely a cukrok vérből való felszívódását teszi lehetővé.
Külső elválasztású mirigysejtként emésztőnedveket termel, melyek a bélben aktivizálódva részecskéire bontják az elfogyasztott táplálékot, vagyis kulcsszerepet vállal az emésztés folyamatában.

Ezen két tulajdonságából adódóan pedig következnek a továbbiak:

  • Vércukorszint szabályozása

A magas vércukorszint nyugtalanságot, hiperaktivitást, illetve zavart gondolkodást tud okozni. Az Ametiszt ezt közvetve szabályozván tud éber nyugalmat, higgadtságot biztosítani viselőjének. Ez lehetővé teszi a józan gondolkodást és a koncentrálás képességét. Ha már tudjuk irányítani gondolatainkat, akkor a tanulás folyamatának sikere sem kérdés többé.

  • Emésztés elősegítése

Napjaink egyik legelterjedtebb problémájai az ételintoleranciák és -allergiák. Ezek gyakran kialakulhatnak az emésztőrendszer egyéb elégtelenségeinek, például emésztőenzim-hiány következményeként. Amikor az Ametiszt serkenti a pancreas működését, közvetve hat a megfelelő enzim-elválasztásra is, hozzásegítve minket a hatékony emésztéshez; csökkentve a bélproblémák előfordulását.

A másik fontos kiindulási pont a vértisztító hatása.

Emiatt a tulajdonsága miatt nevezik “Nem részegnek”: megtisztítja vérünket a túlsavasodást okozó méreganyagoktól, az alkoholtól, de még a vérrögöket is segít feloldani. Ez utóbbinak pedig mind vérnyomás szabályozó, mind keringést fokozó hatása van.

Lassan összeáll a kép!

A magas vércukorszint, az elégtelen emésztés, valamint az alkohol erőteljesen befolyásolják idegrendszerünk működését. Nyugtalanságot, zavart gondolkodást okoznak. Ez hosszútávon gyengítheti idegrendszerünk ellenállóképességét, mely hajlamosabbá tesz minket függőségek kialakulására. Legyen az bármilyen szer (alkohol, kávé,..), valaminek a rabjaként élni elzár bennünket a józan gondolkodástól, önmagunk kiteljesedésétől. Az Ametiszt segít, hogy mi irányítsuk cselekedeteinket, s felülkerekedhessünk függőségeinken. A józanság szellemiségével lehetővé teszi a ragaszkodásunk feloldását; megtanítja az elengedés képességét.

Ametiszt által nem csupán mindennapi drogjainktól, de bánatainktól, szomorúságunktól is könnyebben megválhatunk. Ezen lelkiállapotok ugyanis ragaszkodásunkból adódnak: Sajnáljuk, hogy valami elmúlik, mert ragaszkodnánk még hozzá. A lila csodánk támogatni fog bennünket a bánatfeldogozásban, s az elengedések folyamatában.

Szakemberek megállapították, hogy ez az ibolyaszín kincs a sokak által teljesen figyelmen kívül hagyott, de tudósok által is elismert földsugárzások hatásai ellen is védelmet nyújt. Talán ennek, de lehet, hogy az idegrendszerre való pozitív hatásainak is köszönhető nagymértékű migrén-csökkentő ereje, mely emberek ezreinek adta már vissza elfeledett életörömüket.

Túl szép, túl szép….

Kinézetre és hatását tekintve is valós az állítás:az Ametiszt messze az egyik leggyönyörűbb ásvány. Gyógyerejét a világot irányító materialista életszemlélet természetesen kétségbe vonja, s tudományos bizonyítékokat követel. Ahhoz még kevesen nőttek fel, hogy belássák: lehet, a mi eszközeink kezdetlegesek kimutatni az Ametiszt, illetve más “mágikus csodák” hatékonyságát.

A legegyszerűbben tapasztalatszerzés útján győzödhetünk meg ezen ásvány hatásairól. Az Ékszerakció oldala elegáns ékszerekbe foglalt kvarckristályai tiszta, kiváló minőségben biztosítják számunkra ezt a lila csodát. Amiben biztosak lehetünk, hogy se az ára, se a függőség-okozó hatása miatt: az Ametiszt soha nem lesz a “Drágaságunk”…!

Tudj meg mégtöbbet az Ametiszt tulajondágairól az Ékszerakció oldalán!

You may also like...