A szülő felelőssége, hogy gyermekének fogazata rendezett legyen!

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontosnak tartom, hogy felelős és gondoskodó szülőként, ha szükségessé válik, elvigyük gyermekünket fogszabályoztatásra és még a fiatal, alakulófélben lévő fogazatot segítsük a megfelelő helyzetbe állni.
A gyerek fogszabályzás egy nagyon fontos eljárás, melynek segítségével nagyon sok problémától óvhatjuk meg gyermekünket. A helytelen, kusza fogazat komoly problémák okozója lehet és a felnőtt csontozatot nagyon nehéz már alakítani, bár igaz, hogy ez sem lehetetlen.
A gyermek fogszabályozásnál a még puha, folyamatosan fejlődő fogazatot, még extrém esetekben is aránylag egyszerűen, rövididő alatt lehet kijavítani, hiszen ilyenkor még a gyermek fogszabályozásnál elég csak terelni a növekvő csontokat, nem pedig a már megkeményedett, stabil fogakra kell ráerőszakolnunk akaratunkat.
Tudom, hogy nagyon gyakran azért nem döntenek a szülők a gyerek fogszabályzás mellett, mert a kusza fogazat miatt már eleve nem túl jó szegény gyermek szociális helyzete az iskolában, esetleg sokat bántják, és félnek, hogy a fogszabályozó ronthat a helyzeten. De pont ilyenkor kell a szülőnek felnőttként gondolkodnia, és az egyetlen megoldást választania.
Kérem, hogy amennyiben az ön gyermekének is szükséges lenne a fogszabályozás, ne halogassa, tegye meg ezt a gyermekéért!

You may also like...