Az autószőnyegeket úgy tervezték, hogy megvédjék autópadlóját a szennyeződéstől, a sérülésektől és a nedvességtől.

Súrlódás, szennyeződés, páratartalom az autószőnyeget sem kímélik, ha elkopik, elveszíti mind a funkcionalitását, mind az esztétikai vonzerejét.  Érdemes tehát időben gondoskodni az elhasználódott autószőnyeg cseréjéről.

De hagyjuk elcsábítani magunkat és megvásárolni az elsőutunkba kerülő autószőnyeget?

Vegyük sorra azokat a szempontokat, amelyeket figyelembe kell vennünkautónk belső terének védelme érdekében.

A textil autószőnyeg kétségtelenül hozzájárul az utastér melegebb légköréhez. A színválaszték rendkívül széles, ami lehetővé teszi, hogy tökéletes harmóniát vagy eredeti kontrasztot teremtsünk az ülések színeivel és a belső térben látható egyéb elemekkel.A textil autószőnyegek főleg eleganciájuk miatt vonzók.

Kézzel és néha gépben is moshatók, de hosszabb száradási időt igényelnek. Sáros, latyakos idő esetén tisztántartásuk igen nehézkes.

Nem kell lemondanunk a textil autószőnyegekről, de használatuk a nyári hónapokban praktikus.

Gumi autószőnyeg

A gumi autószőnyegek különösen esős évszakbanhasznosak. Nemcsak a jármű padlóját védik a nedvességtől, hanem az első védőbástya is mindenféle szennyeződés ellen, amelyet a cipőnkkel az autó belsejébe hordunk.

Valójában a gumi autószőnyegre nem csak azért van szükség, hogy megvédje a kárpitot a szennyeződéstől és a nedvességtől, hanem azért is, hogy megakadályozza a fémelemek esetleges korrózióját.

A gumi autószőnyeg a textil autószőnyeggel szemben nem igényel különösebb karbantartást. Víz (hideg vagy meleg) és mosószer elegendő ahhoz, hogy visszaállítsuk„eredeti fényét”.

A jó minőségű autószőnyegek szigetelik a vezető és az utasok lábterét, ugyanakkor optimális méretűnekkell lennie, hogy ne gyűrődjön be a lábunk alá.

A különböző anyagokból gyártott autószőnyegek közötti különbséget a termékminősége, a rugalmasságának mértéke, és természetesen a költségeis meghatározza.

Fontos, hogy jó minőségű autószőnyeget vásároljunk.

You may also like...