Régi gerendákból könnyen készülhet rusztikus étkezőasztal

Amikor úgy gondoljuk, hogy a lakásunk már teljesen készen van, akkor juthat eszünkbe, hogy a berendezésből még hiányzik néhány ikonikus bútordarab. A konyhában, étkezőben, vagy esetleg a teraszon kiválóan tud mutatni egy rusztikus étkezőasztal, ami a helyiség egyediségét növeli. Egy komolyabb otthonfelújítás gyakran a tetőszerkezet átalakításával is együtt jár, aminek része a régi gerendázat elbontása.

Mit kezdhetünk a megmaradt faanyaggal? Vegyestüzelésű rendszer esetén könnyen fűtőanyagként végezhetné, vagy konténerbe kerül, majd elszállításra. Van azonban ennél sokkal konstruktívabb megoldás, mégpedig a rusztikus étkezőasztal készítése. Az évtizedeken keresztül szolgáló alapanyagok, profi megmunkálását követően tovább élhetnek velünk.


Jó befektetés a rusztikus étkezőasztal

A BútorKovács munkatársai már több mint 25 éve foglalkoznak különösen rusztikus étkezőasztal készítésével. Teszik ezt régi alapanyagokból prémium minőségben, többféle stílusban. A 90 %-ban tömör fából készült termékeket akár személyre szabott igények szerint állítják össze. Ha van emlék egy régi jól szolgáló asztalról például fénykép formájában, akkor az könnyen újrateremthető kicsit modernebb stílusban.

Egy rusztikus étkezőasztal kiegészíthető például stabil német vasalatokkal, aminek következtében könnyen kihúzhatóvá és több semelyessé tehető. Az a megoldás akkor ideális, ha a hely korlátai miatt csak alkalomadtán történik meg a teljes kapacitás kiaknázása. Az egyedi felületkezelés nyomán nedvesség- és időtállóvá tehető a rusztikus étkezőasztal, ami mögé öröm lesz beülni egy kellemes ebéd, vagy vacsora elfogyasztására.

You may also like...