Ne szenvedj a betonozással, használj talajcsavart!

Megtervezni, majd felépíteni saját otthonunkat mindannyiunk számára különleges és felejthetetlen élmény. Ha már megvan álmaid telke, és szinte látod magad előtt leendő otthonodat, ahol majd a hátralévő életedet leélheted, akkor ideje hozzálátni a megvalósításhoz!

Fontos tudnod, hogy az a telek, amely azonnal levett a lábadról, már nem sokáig fog jelenlegi állapotában pompázni. Ahogy kezdetét veszik a tereprendezési munkálatok, amelyek a betonozás előkészületeihez tartoznak, megszűnik a jelenlegi idill, hiszen a földmunkákhoz szükséges gépek rendesen megbolygatják majd a területet. Ha nem szeretnéd teljesen feldúlni a telket, és maradandó nyomokat hagyni a talajban, választhatod betonozás helyett a talajcsavarokat is!

Betonozás vs. talajcsavar

Ha könnyűszerkezetes épületet szeretnél felhúzni, talajcsavarok segítségével kiválthatod a betonalapozást anélkül, hogy kárt tennél a talajban és a környezetben.

Azon túl, hogy a betonozás nem mondható környezetbarát megoldásnak, rendkívül macerás is, sőt előfordul, hogy valaki olyan területre szeretne építkezni, ahol a telek elhelyezkedése vagy a terület adottságai miatt nem kivitelezhető a betonalap elkészítése.

Ilyenek például a nagyon kicsi alapterületű telkek, a nehezen megközelíthető helyszínek vagy a vízalatti környezet.

Ezekben az esetekben is a talajcsavar lehet a megoldás, hiszen ennél az eljárásnál a szintkülönbségek nem jelentenek akadályt, s a módszer nem igényel különösebb tereprendezést és földmunkákat sem. Emellett a környezetet sem károsítja, és szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható, hiszen se a fagy, se a kánikula, de még az eső vagy a szél sincs hatással a talajcsavarokra.

Gyors kivitelezés, újrahasznosíthatóság

Míg a betonozás hosszú heteket, rosszabb esetben hónapokat is igénybe vehet, addig a talajcsavarok igen rövid idő alatt telepíthetők. Elhelyezésük a talajban történhet kézzel vagy géppel – ezt leginkább a felépítendő épület típusa és tömege dönti el.

A talajcsavar használata mellett azonban nemcsak a gyors telepítés szól, hanem az is, hogy a csavarok szükség esetén eltávolíthatók, s áthelyezhetők más területre. A talajcsavar árak is e módszer mellet szólnak – használatuk sokkal gazdaságosabb a betonozás.

Ha Téged is meggyőztek a talajcsavarok, és szeretnél több információt kapni róluk, érdemes szakértőkhöz fordulni, akik választ tudnak adni minden felvetődő kérdésedre.

You may also like...