Műanyag ablakok beszerelése szakszerűen

A műanyag ablakok szakszerű beépítése elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy a minőségi nyílászárók előnyeit élvezhessük. A munkálat első lépése mindig az előkészület, hiszen a műanyag ablakok beszerelése során is nagyon sok por keletkezik, azt is mondhatjuk, hogy elég nagy felfordulással jár.

Így tehát a szobában takarjunk le minden bútordarabot és egyéb tárgyat egy takarófóliával, hogy a munka közben ne érhesse őket a por, és természetesen arra is figyeljünk, hogy az ablakok előtti terület teljesen szabad legyen, hogy a szakembernek legyen helye dolgozni. A műanyag ablakok beszerelésének első lépése a régi ablakok kivágása. Egy régi ablak szakszerű kivágásához először az ablak szárnyát távolítjuk el, majd kisebb darabokra vágjuk a tokját.

Ezzel a módszerrel lehet csak eltávolítani a régi nyílászárókat úgy, hogy a lehető legkevesebb kárt tegyük a falban és a vakolatban. Ezek után portalanítani kell a megmaradt ablaknyílás helyét, és el kell takarítani az esetleg megmaradt törmelékeket. Ha mindezzel a munkálattal megvagyunk akkor jöhet a toktoldók felszerelése, amelyeket egy kalapáccsal és csavarozással tökéletesen rá kell illeszteni a tokra. A műanyag ablakok beszerelése a szintezés előkészítésével folytatódik, amihez speciális szintezőpárnákra lesz szükségünk annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb szintezés történjen.

Ha már teljesen elő van készítve a terep és a műanyag ablaktokok is pontosan be vannak helyezve, akkor jöhet a hőszigetelő hab felvitele. A purhab remekül ki tudja tölteni a kisebb réseket, és nagyon jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és megfelelő stabilitást nyújt a műanyag nyílászáróknak.

You may also like...