Milyenek a magán egészségbiztosítások Magyarországon?

Idős, jelentős élettapasztalattal rendelkező emberek gyakran hangsúlyozzák, hogy az egészség a legfontosabb, hiszen nélküle minden más értékét veszti. Míg fiatalok vagyunk, és nincsen különösebb egészségügyi problémánk, addig hajlamosak vagyunk mindezt szem elől téveszteni. A gyakorlatban viszont, amint kénytelenek vagyunk esetleg szakrendelésre menni, fogászati ellátást igénybe venni, esetleg sebészeti beavatkozást megélni, úgy tapasztaljuk meg az állami rendszer hiányosságait. Mindez sajnos nem csak arról szól, hogy a megfelelő emberi hozzáállás hiányzik, hanem bizony az ellátás színvonala és a rendelkezésre álló eszközök is hagynak maguk után némi kívánnivalót.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a magán klinikák nem a kispénzű embereknek valók, és ezért akár egészségünket is feláldozzuk a túl hosszúra nyúló várólisták oltárán. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy magán egészségbiztosítás keretein belül gondoskodhatunk saját egészségügyi ellátásunkról, mégpedig a megfelelő színvonalon.

Az állami rendszerben a létszámhiány és a túlterheltség nem csak hosszú várakozást von maga után, hanem a szakemberek sokszor nem tudják emberközpontúan ellátni feladataikat. Mindannyian ismerjük azt a kellemetlen helyzetet, amikor egy futószalagon érkező páciensnek érezzük magunkat és tulajdonképpen kérdéseinkre sem kapjuk meg a szükséges válaszokat. Mindez a magán egészségbiztosítás keretein belül nem fordulhat elő, hiszen azért fizetünk, hogy minden tekintetben a legjobb ellátást kaphassuk meg.

 

Az ebf.hu weboldalon utána olvashatnak annak, hogy hogyan működnek a magán egészségbiztosítások Magyarországon. A kiemelt színvonalú orvosi ellátás elsődlegesnek számít, hiszen betegként joggal várhatjuk el, hogy időt szánjon ránk a szakember, és az esetleges kezelések közül a számunkra leginkább megfelelőt válassza. A megelőzést fókuszba állítva korszerű szűrővizsgálatokon vehet részt, ráadásul legyen szó bármilyen vizsgálatról, kivizsgálásról, várakozás nélkül történhet az ellátás. Az egynapos sebészeti beavatkozások is gond nélkül kivitelezhetőek az egészségbiztosítás keretein belül.

Nem tudja, milyen csomagajánlat lenne a leginkább megfelelő az Ön számára?  Miért ne kérné független szakértő segítségét? A függetlenség fontos feltétel, hiszen így biztos lehet abban, hogy kizárólag saját érdekei és anyagi lehetőségei lesznek szem előtt tartva az ajánlatok közötti választás során. Tegyen egészsége és a megfelelő színvonalú, hálapénzt nem megkövetelő ellátás érdekében!

You may also like...