Mikor esedékes a nyugdíjkorhatár emelése Magyarországon?

Az állami nyugdíjrendszer működése több szempontból is hagy maga után kívánnivalót. Az évek alatt bebizonyosodott, hogy várhatóan már nem sokáig számíthatunk biztonsággal az onnan kapott nyugdíjra. Nyilvánvaló módon, a befizetésekből működik a rendszer, ám ha kevesebb ez az összeg, mint amire szükség lenne a kifizetésekhez, akkor bizony komoly problémával szembesülhetünk. Hazánk lakossága egyre elöregedik, és minden állami kedvezmény ellenére is csökkenő a gyermekvállalási kedv.

Az egyetlen módja annak, hogy az így kialakuló helyzet valamelyest orvosolható legyen, nem más, mint a nyugdíjkorhatár emelése. Már a jelenlegi 65 év is sokaknál kiveri a biztosítékot, de a híresztelések szerint akár a 70 év bevezetése is várható a jövőben. De vajon hol a vége a korhatár emelésének? Mikor kerülhet bevezetésre mindez? Az aktuális hírek szerint 2050-ig vagy akár ennél korábban is sor kerül a nyugdíjkorhatár hetven évre emelésére. Ez tulajdonképpen magával hozza azt, hogy lesznek olyan munkavállalók, akik 52 év után mehetnek majd csak nyugdíjba. A tény nagyon sok kérdést és jogos felháborodást von maga után. Itt megnézheted, hogy mikor lesz 70 év a nyugdíjkorhatár Magyarországon: https://nyugdijbiztositas.com/mikor-lesz-70-ev-a-nyugdijkorhatar/

Mindezek mellett ott a nyugdíjak összegének a problémája is. A nyugdíjak csökkentése jelenleg nem járható út, és ezért sokan a politikai okokat nevezik meg háttértényezőnek. Tény azonban, hogy a rendelkezésre álló egyre kevesebb összeg valószínűleg a jövőben indokolni fogja a csökkenő nyugdíjakat.

Az anyagi biztonság megteremtése olyan fontos cél, amely mellett nem mehetünk el. A nyugdíjas évek életminősége múlhat azon, hogy mekkora összegből kell majd megélnünk. Az évek múlásával rendszerint növekednek a kiadások, hiszen ekkor az egészség megőrzésre, vagy annak helyreállítására is tetemes összeget kell fordítani. Miként lehetséges ez a jelenlegi és a várható nyugdíjhelyzetben? A nyugdíjbiztosítás, mint megtakarítási forma, nem véletlen örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Az állami rendszer működőképességéből kiábrándult emberek joggal keresnek olyan lehetőséget, amelynek hála saját maguk takarékoskodhatnak és tehetnek félre a rendelkezésre álló anyagiak függvényében.

You may also like...