Miért fontos a megfelelő lótáp?

A lovak takarmányozása komplex feladat, ami szakértelmet és állandó figyelmet igényel. A megfelelő lótáp és etetési szokások kialakítása hozzájárul a jószágok egészségének, jólétének és teljesítményének optimalizálásához. Ennél fogva mindig figyelni kell a megfelelő részletekre, amik függvényében az ideális táplálék összeállítható.

A lótáp kiválasztásának szempontjai

A lótáp beszerzésekor minden esetben figyelembe kell venni a ló korát, aktivitási szintjét, egészségi állapotát és a környezeti tényezőket. Például egy versenyló tápanyagigénye magasabb, mint egy nyugdíjas lóé, aki kevesebb energiát és több rostot igényelhet. De szintén nem mindegy, hogy pontosan mit kap egy tenyészkanca és egy csikó, vagy éppen egy igás állat.

Etetési gyakorlatok

A lovakat rendszeresen, naponta többször kis adagokban kell etetni a megfelelő lótáp típussal, hogy elkerüljük az emésztési problémákat és a stresszt. Mindig legyen friss, tiszta víz a ló elérhetőségében, mivel a dehidratáció súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Fontos továbbá, hogy etetés előtt és után a ló ne végezzen megerőltető tevékenységet, mivel ez kolikát vagy más emésztési zavarokat okozhat.

A minőségi lótáp az ideális választás

A Helianthus lótakarmány kifejezetten az igényes lótartók részére születet meg, akik mindig nagyon figyelnek arra, hogy pontosan mit adnak a kedvenceiknek. A lótáp minden típusa könnyen rágható, ízletes és megtalálhatók bennük a megfelelő összetevők, amikre a különféle korosztályoknak szüksége van. A helianthus.gravetti.hu weboldalon igény szerint válogathatunk a kínálatból és az állatok hálásak lesznek érte.

You may also like...