Jobb beismerni a problémát, mint halogatni

Az alkohol miatt olyan nehézségekbe ütközött az életem, ami egy idő után már tarthatatlanná vált, nem csak számomra, de a szeretteim számára is.

Én még a szerencsésebbek közé tartozom, mert magamtól is felismertem, hogy valamit tennem kell az egész családom érdekében.

Sajnos a többségre sokkal inkább az jellemző, hogy tagadja a betegségének a puszta létét is, és ez azért akkora probléma, mert a felismeréssel kezdődik valójában minden.

Remélem nincs köztetek olyan, akinek bármiféle gondja is lenne az alkohollal, de ha mégis ez lenne a helyzet, akkor talán a történetem segíthet valakinek megérteni, hogy nem szabad halogatni a segítségkérést.

Főleg azért nem, mert Magyarországon vannak olyan emberek, akik mindent megtesznek azokért, akik beleestek az alkohol csapdájába.

Ezt én nem másoktól hallottam, hanem a saját tapasztalataimra építem ezt az állításomat, hiszen rajtam is egy ilyen szakértőkből álló stáb segített. Az életemben talán ők a legfontosabbak a számomra, legalábbis a családom után. Lehet azt gondoljátok, ezek erős kijelentések, de ha bemutatom nektek őket, talán megértitek, miért vagyok ilyen jó véleménnyel róluk.

Csak hogy egyszerűbben alkossatok képet róluk, rögtön el is helyezem ide Nektek a weboldaluk címét: felpulok.hu.

Szerintem már a webes felületük is azt sugallja, hogy itt egy olyan csapatról van szó, akiknek ez nem csak egy munka, hanem inkább egy hivatás, sőt, még az életcél sem lenne túlzott megfogalmazás!

Az oldal nyelvezete is már úgy lett kitalálva, hogy az bizalmat ébresszen a látogatókban. Persze a bizalom kiépítése egy egyszerű kereskedelmi célú oldalnál is fontos, de ez itt hatványozottan igaz!

Az oldalt már csak azért is ajánlom olvasásra, mert sok-sok olyan cikket találni rajta, melyekkel bizony olyan ismereteket szerezhetünk az alkoholizmusról, melyek abban is segíthetnek, hogy felismerjük annak a jelét magunkon vagy egy hozzátartozónkon.

Na, de térjünk vissza az én történetemre! Elvégeztem egy alkoholizmus tesztet, aminek sajnos nem volt túl fényes az eredménye. Rögtön ezután kerestem fel a Felépülők csapatát, akik már a kezdetektől minden segítséget megadtak a számomra.

Minden egy állapotfelméréssel kezdődött, amire telefonon egyeztettem velük időpontot. Az én esetemben ez Budapesten történt, a 11. kerületben, de erre Veszprémben is van lehetőség, ha az valakinek közelebb lenne.

Az állapotom felmérését követően már csak várnom kellett a következő 28 napos felépülési programjukra. Ezek a programok egyébként rendszeresen történnek, és a weboldalukon mindig láthatjuk a következőnek a kezdetét.

Ha azt írnám most ide, hogy egy kicsit sem izgultam amiatt, ami majd rám vár, akkor nem mondanék igazat. Azt gondoltam, hogy mégiscsak egy olyan környezetben fogok eltölteni 28 teljes napot, ahol nem ismerek senkit, és akiknek be kell ismernem az alkoholizmusom tényét, amit azért érthető okokból eléggé szégyelltem.

Nos, ennél alaptalanabb nem is lehetett volna a félelem.

Az ott dolgozók jelentős része nem csak szakember, de olyan valaki, aki tudja, milyen úgy élni, hogy az alkohol kitölti a mindennapjait. Persze ezt már tudtam előre, hiszen a weboldalukon is írtak erről, de mégis: élőben megtapasztalni ezt a sorstársi kapcsolatot egészen más volt.

A 28 nap alatt különböző módszereket alkalmazva segítettek rajtam, és még előadásokat is volt szerencsém meghallgatni a témában. Még kirándulásokat is szerveztek számomra, és a többi lakó számára!

A 28 napos felépülési program árába beletartozik a szállás és az étkezés is, szóval tényleg semmire nem volt gondom, és az ételeket is ízletesnek találtam.

Mostanra már elmondhatom magamról, hogy felépülővé váltam, és képes vagyok az alkoholt kizárni a mindennapjaimból. Kicsit olyan érzés ez, mintha ez lenne az életem második kezdete.

Örökké hálával tartozom a Felépülőknek, és persze magamnak is, hiszen minden azzal a bizonyos alkoholizmus teszttel kezdődött, ami az én döntésem volt.

De talán az alkoholizmus teszt nem is szükséges ahhoz, hogy érezd, ha baj van. Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, már tudni fogod, hogy a Felépülők stábjához érdemes fordulnod!

 

 

You may also like...