Először adnál fel csomagot külföldre?

Külföldi rokonok, barátok számára szeretnél csomagot küldeni? Többféle lehetőség közül is választhatsz, és a légi szállítás esetén akár egy munkanapon belül megérkezhet a csomag a célállomásra. Felmerül azonban a kérdés, hogy melyik futárszolgálat mellett érdemes dönteni, és hogyan működik ez az egész. Tarts velünk, és mindent megtudhatsz a témáról!

 

Ha most először tervezel külföldi csomagküldést intézni, akkor a csomagnet.hu-hoz hasonló oldalak sokat tudnak segíteni. Itt lehetőséged nyílik arra, hogy összehasonlítsd a csomagküldő cégek ajánlatait, és a csomag paramétereire szabva számítsd ki, mennyit kell majd fizetned. A háztól házig szállítás minden korábbinál népszerűbb, így nincs szükség arra, hogy a depoban magad add fel a csomagot. Házhoz rendelheted a futárt, és az online fizetésnek köszönhetően az átadás is nagyon gyorsan megy.

 

Külföldre a DPD és a TNT futárszolgálat segítségével juttathatod el a csomagot a célállomásra. Választhatsz közúti szállítást, vagy a gyorsaságot garantáló légi út mellett is dönthetsz. Ez utóbbi Európán belül 1 munkanapos szállítást biztosít. Akár egymillió forint összeghatárig is bebiztosítható a csomag, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnagyobb csomagküldő cégek a megbízhatóságra kiemelt figyelmet fordítanak.

Webáruházból vásároltál? A nemzetközi online webshopokba kedvezményesen visszaküldheted a terméket, ha az mégsem felelt volna meg elképzeléseidnek. A lehetőség iránt sokan érdeklődnek, hiszen a netes rendelés minden korábbinál többeket megmozgat. Fizethetsz bankkártyával vagy banki átutalással, így e területen is saját igényeid kerülnek a fókuszba.

 

A csomagküldés természetesen belföldön is rendkívül egyszerű. A csomag paramétereinek megadásával egy kalkulációt indíthatsz, mely összehasonlítja a futárszolgálatok ajánlatait. A klasszikus csomagküldésen túl a csomagpontra történő kézbesítés is nagy népszerűségnek örvend, hiszen így a megrendelő maga oszthatja be idejét, és nem kell a futárra várnia a kézbesítés napján.

 

Az ügyfelek rendszerint gyorsaságot, megbízhatóságot várnak el a választott cégtől, de az árak sem elhanyagolhatóak. Kiugró árkülönbségek belföldön nincsenek, így sokak számára inkább az a döntő, hogy milyen tapasztalataik vannak bizonyos cégekkel, elégedettek voltak-e legutóbb a szolgáltatásokkal. Külföldi szállítás esetén viszont komoly árkülönbségek lehetnek, éppen ezért az előzetes tájékozódás mindenképpen kifizetődő a csomagfeladás előtt.

You may also like...