Csak körültekintően a festett falra ragasztás során!

Ha egy nap úgy ébredünk fel, hogy szeretnénk kicsit feldobni otthonunkat, akkor ehhez többféle formában kezdhetünk hozzá. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a lakáson belül alkalmazhatunk különféle eljárásokat, hanem a szabadban is. A festett falra ragasztás lehetősége mindenhol fennáll. De miről van itt pontosan szó? Amikor igazán kemény felületekre szeretnénk felhelyzeni valamilyen nagyobb méretű és gyakran nehéz dolgot, akkor többnyire kalapács, fúró után nyúlunk. Ez egy mechanikus eljárás, aminek vannak korlátai. A betonba például igen nehezen lehet fúrni és az eredményesség olykor megkérdőjelezhető. A festett falra ragasztás ezzel szemben egy másik lehetőség.

A hagyományosnak nevezhető csemperagaszókon túl, amiket általában díszkövek rögzítésére használnak több egyéb készítmény is megjelent a piacon, amivel siker érhető el. Remek példa erre a Sikaflex® 118 Extreme Grab, amiről a neve sokat elárul. Az extrém ragasztóerő cseppet sem túlzás. A gyártók ugyanis úgy alkották meg a készítményt, hogy megbirkózzon az igazán nehéz dolgokkal anélkül, hogy plusz rögzítésre lenne szükség.

A teraszon például helyet kaphat a falon néhány virágkaspó, amiket direkt módon helyezhetünk el. Nyílván nem műanyag kivitelekre kell elsőkörben gondolni, hanem porcelánból, vagy kőből készült változatokra. Egy tükör vagy bútor festett falra ragasztása sem jelenthet többé gondot. A tubusos kisszerelésnek hála egyszerűen és egyenletesen adagolható az összetevő, amiből viszonylag kevésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez. Ha tehát felmerül a festett falra ragasztás problémaköre, akkor tudjuk merre érdemes nekikezdeni a feladatnak.

You may also like...