A merevítő nélküli melltartó tulajdonságai

A merevítő nélküli melltartókat ősidők óta használják a nők, hiszen a kezdetek kezdetén minden melltartó merevítő nélküli volt és csak a későbbi évtizedekben találták ki, hogy merevítőpálcákat tesznek bele, amik jobban alátámasztják a mellet.

A merevítő feltalálása nem jelentette azt, hogy a merevítő nélküli melltartók használata a feledésbe merült, hiszen azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek a nők körében. Ez főleg annak köszönhető, hogy éppen a merevítők hiánya miatt ez a legkényelmesebb melltartó fajta.

Ezeknél a típusoknál a fő szempont a kényelem, így ennek megfelelően a hátpántjaik stabilabbak, sokszor akár három – négy kapcsosak is lehetnek a megfelelő alátámasztás miatt. A vállpántjaik is szélesebbek, egyik-másik típusnál kifejezetten szivacsos kiképzésűek, hogy ne vágjanak bele a vállba. A merevítő nélküli melltartó anyagát illetően jól kezelhető melltartók, bőrbarátok, lélegző típusok, amik lágy viseletet biztosítanak.

Az alapszíneik legtöbbször a fehér, a testszín és a fekete, melyek minden felsőrész alá viselhetők, és természetesen ennek a melltartó típusnak a használata egyáltalán nem korhatárfüggő. Kiváló megoldás lehet azoknak, akik otthonra is szeretnének melltartót viselni a tartás és ruhán átütés megelőzése végett, viszont nem kérnek a kényelmetlen merevítők és push-up betétek okozta diszkkomfortból.

A merevítő nélküli melltartó csoportjába lehet sorolni a sportmelltartókat is, amelyek használata szintén nagyon kényelmes, általában már inkább egy tophoz hasonlítanak, többet fednek a mellkasból, rugalmas anyagúak, körbefogják a melleket.

You may also like...